A galériáról

A Filter Kortárs Ékszer Design Galériában megvásárolható ékszerek mind egyedi, vagy kisszériás darabok. A kortárs ékszerművészet élvonalához tartozó alkotók munkái között mind a klasszikus, mind a legmodernebb formavilágot képviselő tárgyak szerepelnek. A design ékszerek többsége sterling ezüstből készül, de az anyagok közt megtalálható a fa, műanyag, acél, titán, textil, pergamenpapír, corian és sok egyéb, különleges anyag. Ékszereink értékét nem a felhasznált anyagok értéke, hanem a befektetett ötlet, gondolat, a tervezés, a munka igényessége határozza meg. 

Célunk megmutatni, hogy Magyarországon is léteznek művészi ékszerek, ékszerművészek, és velük megismertetni a hazai közönséget. Legnagyobb örömünk, amikor egy különleges alkotói design ékszer és új gazdája egymásra talál. Vásárlóinkkal szívesen beszélgetünk az ékszerekről és a tudatos vásárlás lehetőségeiről, előnyeiről. Törekszünk a törzslátogatói réteg kialakitására, különös gondot fordítunk a szakmai és személyes kapcsolatépítésre, gondozásra. Fontosnak tartjuk egy ötvösművészeti tárgyak szisztematikus gyűjtésére specalizálódó műgyűjtői kör igényeinek kielégítését is.
Alkotóink a legszínvonalasabb magyar és európai egyetemeken, művészeti szakképző intézményekben folytatták tanulmányaikat. Legtöbbjük a MOME-n (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, volt Magyar Iparművészeti Egyetem) és a Magyar Képzőművészeti Egyetemen diplomázott, de van aki a firenzei Alchimia-n, vagy a londoni Royal College of Art-on végzett.

Több alkotónk nyert már Magyar Formatervezési Díjat, díjnyertes munkáik egy része megtalálható a galériában is. Művészeink nagy sikerekkel, s többen díjnyertesként szerepeltek Az Év Ékszere rendezvényeken is, sokan közülük Kozma Lajos-ösztöndíjasok voltak, vagy jelenleg is azok.
Örömünkre több alkotónk indult már el a világhírnév felé, vett részt nagyszabású rangos nemzetközi kiállításokon. Műtárgyaik szerepelnek nagy közgyűjteményekben, a Magyar Iparművészeti Múzeumban, megtalálhatók magyar és külföldi magángyűjteményekben is.

A Filter Kortárs Ékszer Design Galéria 2010-es megalapítása óta, annak ellenére, hogy talán a legfiatalabb hazai ékszergaléria , Magyarország egyik legismertebb kortárs ékszerbemutató, és vásárló helye.
Budapest egyik legpatinásabb környékén, az Újlipótvárosban található meg, Bauhaus, Art Nouveau és Art Déco műalkotás jellegű lakóházak környezetében.

Ékszereink nagy része a webshop felületén is megvásárolhatók.

Galériánkban az állandó és tematikus kiállítások mellett rendszeresen szervezünk egyéni ékszertárlatokat és csoportos  ékszerkiállításokat.
A programok általában havi-kéthavi rendszerességgel változnak.
A galériáról és programjairól tájékozódhat a közösségi oldalainkon is.
Kiállítás megnyitóinkat mindig időben előre jelezzük, minden érdeklődőt szeretettel várunk! Kiállítás meghívó igényét a főoldalon vagy a láblécben is leadhatja.

A galéria tulajdonosa:
Kárpáti Róbert S. K.
Kárpáti Róbert